Synnistä minut olet pelastanut

4.

Synnistä minut olet pelastanut,

käärmeeltä pään jo rikki musertanut.

Lahjoitit armosi ja rauhasi,

ne Kristus kuolemallaan ansaitsi, ansaitsi.

 

Synti tuli tottelemattomuuden takia meille taakaksi. Olemme aina syntisiä, vaikka kuinka koetamme siitä pyristellä pois. 

Perisynti tuli meille ja se on syytä kerrata: 1. Moos. 3: Mutta käärme oli kavalin kaikista kedon eläimistä, jotka Herra Jumala oli tehnyt; ja se sanoi vaimolle: "Onko Jumala todellakin sanonut: 'Älkää syökö kaikista paratiisin puista'?"

2. Niin vaimo vastasi käärmeelle: "Me saamme syödä muiden puiden hedelmiä paratiisissa,

3. mutta sen puun hedelmästä, joka on keskellä paratiisia, on Jumala sanonut: 'Älkää syökö siitä älkääkä koskeko siihen, ettette kuolisi.'"

4. Niin käärme sanoi vaimolle: "Ette suinkaan kuole;

5. vaan Jumala tietää, että sinä päivänä, jona te siitä syötte, aukenevat teidän silmänne, ja te tulette niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan."

6. Ja vaimo näki, että siitä puusta oli hyvä syödä ja että se oli ihana katsella ja suloinen puu antamaan ymmärrystä; ja hän otti sen hedelmästä ja söi ja antoi myös miehellensä, joka oli hänen kanssansa, ja hänkin söi.

7. Silloin aukenivat heidän molempain silmät, ja he huomasivat olevansa alasti; ja he sitoivat yhteen viikunapuun lehtiä ja tekivät itselleen vyöverhot.

 

Näin kaikki tapahtui, mutta mitä hetki tämän tapahtuman jälkeen tapahtui? 

Syntinen ihminen alkoi syyttää toisia siitä, että näin oli käynyt.

Sotatila syntyi heti ja sitä on jatkunut siitä saakka. 

 

Katsotaan ensimmäinen riitely: 1. Moos. 3:8. Ja he kuulivat, kuinka Herra Jumala käyskenteli paratiisissa illan viileydessä. Ja mies vaimoineen lymysi Herran Jumalan kasvojen edestä paratiisin puiden sekaan.

9. Mutta Herra Jumala huusi miestä ja sanoi hänelle: "Missä olet?"

10. Hän vastasi: "Minä kuulin sinun askeleesi paratiisissa ja pelkäsin, sillä minä olen alasti, ja sentähden minä lymysin."

11. Ja hän sanoi: "Kuka sinulle ilmoitti, että olet alasti? Etkö syönyt siitä puusta, josta minä kielsin sinua syömästä?"

12. Mies vastasi: "Vaimo, jonka annoit olemaan minun kanssani, antoi minulle siitä puusta, ja minä söin."

13. Niin Herra Jumala sanoi vaimolle: "Mitäs olet tehnyt?" Vaimo vastasi: "Käärme petti minut, ja minä söin."

 

Tämän jälkeen oli tuomioiden aika.

 

Ensimmäisenä tuomittiin käärme, eli sielunvihollinen, joka oli ottanut itselleen ”käärmeen valeasun” osoittaen jo heti alussa olevansa petoksen ja juonittelujen mestari.

 

Toisena tuomion sai nainen ja viimeisenä mies: 1. Moos. 3: 14. Ja Herra Jumala sanoi käärmeelle: "Koska tämän teit, kirottu ole sinä kaikkien karjaeläinten ja kaikkien metsän eläinten joukossa. Vatsallasi sinun pitää käymän ja tomua syömän koko elinaikasi.

15. Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän."

16. Ja vaimolle hän sanoi: "Minä teen suuriksi sinun raskautesi vaivat, kivulla sinun pitää synnyttämän lapsia; mutta mieheesi on sinun halusi oleva, ja hän on sinua vallitseva."

17. Ja Aadamille hän sanoi: "Koska kuulit vaimoasi ja söit puusta, josta minä kielsin sinua sanoen: 'Älä syö siitä', niin kirottu olkoon maa sinun tähtesi. Vaivaa nähden sinun pitää elättämän itseäsi siitä koko elinaikasi;

18. orjantappuroita ja ohdakkeita se on kasvava sinulle, ja kedon ruohoja sinun on syötävä.

19. Otsasi hiessä sinun pitää syömän leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinä olet otettu. Sillä maasta sinä olet, ja maaksi pitää sinun jälleen tuleman."

 

Ensin tapahtui hengellinen kuolema, eli ero Jumalasta ja sitten myöhemmin ruumiillinen kuolema. Vaimolle annetussa tuomiossa on kuitenkin lupaus tulevasta pelastuksesta, joka toteutui Jeesuksessa Kristuksessa kun hän meni vapaaehtoisesti ristille sovittamaan sijaiskärsijänä meidän jokaisen synnit.

 

seuraavalle sivulle